ANTONIO AMATO Antonio Amato Mezze Maniche Rigate cu anghinare,ricotta si rosii uscate

Cod Produs: C154 Ai nevoie de ajutor? +40 21 314.09.35 / +40 723 398 390
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Adesea se întampla sa cauti o reteta rapida si gustoasa, care sa nu necesite preparate lungi, dar care sa iti  permita sa aduci ceva diferit la masa.
Mezze Maniche rigate cu anghinare, ricotta sarata si roșii uscate este un fel de mancare vegetarian gustos si usor, ideal pentru cei care urmeaza o dieta pe baza de legume sau pur și simplu pentru un pranz de familie.
Pe langa faptul ca este gustoasa si sanatoasa, anghinarea este o leguma care se potrivește perfect pentru prepararea primelor feluri de paste sau risotto; in aceasta reteta au fost combinate cu rosii cherry uscate si branza ricotta sarata, ambele ingrediente gustoase si la care se adauga doar un varf de sare.


INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII
320 g Antonio Amato Mezze Maniche Rigate                                             
10 bucati anghinare
1/2  ceapa
7-8 bucati rosii uscate
1 catel de usturoi
Ulei Evo Antonio Amato dupa gust
Sare dupa gust
Piper dupa gust


Mod de preparare:
Curatati anghinarea îndepartand cele mai dure frunze externe pana ajungeti la cele mai fragede, taiati varfurile acestora din urma si impartiti-le în jumatate. Scufundati inimile de anghinare in apa si lamaie pentru a nu le innegri.
Se rumeneste catelul de usturoi intr-o tigaie mare cu ulei si se toarna anghinarea, se adauga sare si piper dupa gust.
 Se caleste cateva minute la foc mare si se adauga jumatate de pahar de apa.
La flacara mica, acoperiti si gatiti timp de aproximativ zece minute.
Intre timp, clatiti rosiile uscate pentru a le elibera de excesul de sare si taiati-le in fasii. Cand anghinarea s-a inmuiat, adaugati rosiile intr-o tigaie, continuand sa fierbeti îica cinci minute, pentru a evapora excesul de apa.
Fierbeti jumatatile de maneci dungate in apa sarata si, inainte de a le scurge al dente, aveti grija sa pastrati o parte din apa de gatit pentru a amesteca pastele cu sosul. Apoi turnați pastele si apa in tigaie, adaugati branza de ricotta sarata taiata in felii si sotati totul timp de cateva minute.
Serviti cu alte bucati de ricotta sarate si piper proaspat macinat.
Pofta buna!
iubitorii de legumellljkkkk







 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!