21,56 Lei

Gr/ambalaj: approx. 250gr


La comanda
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: C278 Ai nevoie de ajutor? +40 21 314.09.35 / +40 723 398 390
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Branza Burrata


Burrata este o branza proaspata cu o " coaja" de cas intins care contine suvite,de asemenea cas intins(obtinut  din procesarea mozzarellei) si crema de lapte pasteurizata foarte proaspata.
Forma foii cu grosimea mai mica de jumatate de centimetru va fi invelisul exterior al burratei.
Trebuie remarcat faptul ca producatorii de branzeturi lucreaza in cea mai mare parte a timpului cu mainile goale in apa clocotita fara ajutorul unei masini sau tehnologii.
Resturile de mozzarella se amesteca cu smantana si apoi se introduc in invelis care se inchide cu un nod pe varf in timp ce este fierbinte,folosind apa care se invarte,burrata este scufundata cateva minute in apa proaspata,legata in cele din urma de varf cu tulpini de rafie pentru uz alimentar.

Delicioasa prin simplitate,burrata este o adevarata explozie de lapte.Pentru a o savura in toata prospetimea sa,ne putem bucura de ea ca un singur fel de mancare,insotit de legume proaspete si poate cu un strop de ulei de masline extravirgin  ,dar e perfecta si pentru imbogatirea painii plate si a foccaciei,umplerea pastelor si a crutoanelor.

Ingrediente:
lapte de vaca pasteurizat proaspat,cheag,sare in concentratie pe produsul finit intre 0,70-0,75%,culturi lactice vii selectate.
Fara conservanti si aditivi.

Se depoziteaza in frigider pentru o perioada scurta de timp,se lasa in ambalaj si se plaseaza intr-un recipient etans,pentru a limita deshidratarea si schimbul de arome.
A se consuma la temperatura camerei.

Caracteristici organoleptice:

Coaja foarte subtire(aprox.1 mm),moale,lucioasa  si uniforma,nici slaba,nici grasa,comestibila,deoarece poate fi usor decojita.
Aspect intern: pasta este moale,laptoasa si fara gauri,cu foi subtiri suprapuse care tind sa dispara spre centru.
Culoare: alb portelan
Miros: cand este taiata,permite scurgerea serozitatii grase albicioase cu parfumul fermentilor lactici si a laptelui proaspat muls.
Gust: este imediat dulce,usor si delicat,placut acid,cu note de iarba proaspat cosita si fructe necoapte.

Valori nutritionale(medii pentru 100 grame):
Valoare energetica: 242  Kcal
Proteine: 16,6 grame
Carbohidrati: 1,2 grame
Grasimi: 19,3 grame
Calciu: 338 mg
Sare: 0,98 grame

 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!